У новому пакеті військової допомоги США – 6 NASAMS та ракети до них. Що вміють ці ЗРК

Збройні Сили України отримають 6 зенітно-ракетних комплексів NASAMS та ракети до них. ЗРК NASAMS включені у новий пакет військової допомоги США на 3 мільярди доларів. Про це повідомив журналіст видання “Голос Америки” Остап Яриш, передає Мілітарний.

ЗРК NASAMS вражають цілі на висотах до 16 кілометрів. Дальність ураження – від 20 до 40 кілометрів. Вони здатні супроводжувати та вражати кілька повітряних цілей одночасно. Згідно з тактико-технічними характеристиками, імовірність ураження цілі становить 85 %. З похідного стану до бойового ці системи переводяться за 3 хвилини, іноді на це вистачає й півтори хвилини. Час реакції на ворожу ціль – до 10 секунд, максимальна швидкість ворожої цілі – 1 тисяча метрів на секунду. Ракети систем NASAMS розвивають швидкість до 1020 метрів на секунду та оснащені осколково-фугасною бойовою частиною спрямованої дії.

630_360_1656491629-429.jpg


У липні у Міністерстві оборони США повідомили, що вже почали закупівлю ЗРК NASAMS, які обіцяли передати Україні.

Системи NASAMS виробляє консорціум американської корпорації Raytheon Technologies і норвезької групи Kongsberg. До складу комплексу входять пускові установки, радіолокаційні станції (РЛС) Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel від консорціуму Raytheon і Kongsberg.

Кожна пересувна пускова установка має шість контейнерів з зенітними ракетами. Дальність стрільби зенітної системи в конфігурації NASAMS II з використанням ракет AIM-120С AMRAAM становить до 25 км, а досяжність по висоті – до 14-15 км.

допомога заходу зброя армія

Знак гривні
Знак гривні