Вбивство Дугіної. Відповідальність на себе взяла Національна республіканська армія з РФ, ФСБ звинувачує Україну задля судилища над "азовцями"

Відповідальність за вбивство дочки російського пропагандиста та ідеолога "руского міра" рашизму Алєксандра Дугіна Дар'ї взяла на себе Національна республіканська армія (НРА). Згідно з повідомленням, до її складу входять російські активісти, військові та партизани, які виступають проти режиму диктатора Путіна.

Про це йдеться у заяві НРА.

"Ми, російські активісти, військові та політики, нині партизани та бійці Національної республіканської армії, ставимо поза законом розпалювачів війни, грабіжників та гнобителів народів Росії!

Ми оголошуємо президента Путіна узурпатором влади та воєнним злочинцем, який порушив конституцію, розв'язав братовбивчу війну між слов'янськими народами і відправив російських солдатів на вірну та безглузду смерть. Путін буде нами скинутий і знищений!" – йдеться у заяві.

Також у НРА наголосили, що всі російські чиновники та бізнесмени, пов'язані з владою, є учасниками злочину узурпатора і попередили російських посадовців, що якщо вони не відмовляться від влади, їх буде "знищено". 

Також організація заявила про готовність знищувати військові вантажі на території РФ. Вони також закликали силовиків та військових скласти зброю та відмовитись виконувати злочинні накази.

У НРА закликали всіх росіян вступати до своїх лав і піднімати "біло-синьо-білий прапор нової Росії замість зганьбленого путінською владою триколору".

В організації пообіцяли захистити усіх, хто відгукнеться на їхній заклик і заявили, що всі, хто виконує їхню програму "аж до зміни режиму", звільняються від відповідальності, передбаченої законами узурпатора. Крім того, у НРА обіцяють "після перемоги" негайно звільнити всіх незаконно засуджених путінською владою.

Першим про таємну діяльність і маніфест НРА повідомив ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов в ефірі свого опозиційного каналу "Утро февраля". "Ця акція (вбивство Дугіної – ред.), як і багато інших партизанських акцій прямої дії, здійснених на території Росії за останні місяці, реалізована Національною республіканською армією. Ми встановили зв'язок із її бійцями за допомогою нашого ресурсу Роспартизан, який висвітлює наростаючу хвилю опору в Росії. Бійці НРА уповноважили мене сьогодні зачитати їхній маніфест", – заявив він.

Пономарьов також додав, що Дар'я Дугіна закликала до знищення українців, була голосом, який закликав до насильства та вбивств на окупованій території.

Водночас ФСБ РФ заявила про розкриття вбивства Дугіної. "Злочин підготовлено та вчинено українськими спецслужбами. Виконавиця вбивства Дугіної – громадянка України Наталія Вовк, яка втекла після злочину в Естонії", – пише російська пропагандистська агенція ТАСС з посиланням на заяву ФСБ.

Як пише журналіст Денис Казанський, вбивство Дугіної – це підготовка до судилища над "азовцями".

"Як і слід було очікувати, ФСБ за 2 дні "розкрила" вбивство Дугіної і звинуватила в усьому Україну. Виконавцем вбивства оголошено "військовослужбовця полку "Азов" Наталію Вовк (Шабан), яка нібито приїхала до Росії 23 липня, а вчора спокійно виїхала до Естонії. Невелика заковика в тому, що Наталія Шабан ще з 13 квітня вказана у відкритих російських списках як особливо розшукуваний воєнний злочинець.

"Як вона могла при цьому спочатку вільно в'їхати в Росію, а потім вільно виїхати з Росії в Естонію – ФСБ не пояснює. Втім, одноклітинним російським шовіністам це не потрібно. Цікаво тільки одне – самому дідусю Дугіну все це ок? Ну він бачить, що відбувається відверте фуфло. Не було жодного розслідування. І версія про те, що "страшна терористка "Азова" спокійно в'їжджає та виїжджає з Росії, коли їй потрібно, та ще й бере 12-річну доньку на завдання – найповніший маразм", – додав Казанський.

Водночас бійці "Азову" повідомили, що жінка, яку ФСБ підозрює вбивстві доньки Олександра Дугіна Дар'ї, не має жодного стосунку до українського полку.

"Жінка, ім'я та військове посвідчення якої опублікували фсб у своєму звіті щодо розслідування теракту проти доньки російського пропагандиста Дугіна – не має жодного відношення до полку "Азов" та ніколи не належала до нашого підрозділу.

Так званий документ, яким спецслужби росії намагаються довести причетність "Азову" до підриву авто Дарини Дугіної, насправді є не більш ніж черговою "візитівкою Яроша". А сам теракт – це підготовка до "трибуналу" над азовцями. Адже таким чином росія підігріває суспільну думку своїх громадян щодо "необхідності" такого судилища. ", – йдеться у повідомленні.

У Нацгвардії також повідомили, що "Вовк Наталія Павлівна не проходила службу в окремому загоні спеціального призначення Національної гвардії "Aзов".

У НГУ пов'язують такі блискавичні російські розслідування із тим, щоб якось виправдати серед своїх громадян внутрішньоросійське рішення про визнання полку терористичною організацією.

фсб дугін рашизм азовці

Знак гривні
Знак гривні