"Одна з найтрагічніших ночей". Харківщина зазнала масованого обстрілу росіянами, Кулеба закликає Захід допомогти

Ніч з 17 на 18 серпня стала однією з найтрагічніших для Харківщини за увесь час війни, російські війська масовано обстрілювали спальні райони та мирних людей.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

"Протягом ночі росіяни завдавали масованих ракетних ударів по Харкову. Під ударом російських терористів знову опинилися мирні спальні райони з цивільними людьми.

Близько 21:30 російська ракета, імовірно "Іскандер", влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа. За останніми даними, під завалами загинули 7 людей, 17 – поранені, в тому числі 11-річна дитина", – повідомив Синєгубов.

Голова Харківської ОДА також повідомив, що близько 4:30 ранку росіяни запустили по Харківщині ще 8 ракет з Бєлгорода.

"Зафіксовані влучання ракет в Холодногірському та Салтівському районах Харкова. Пошкоджені будівлі, об'єкти інфраструктури, зайнялися пожежі", – додав він.

У Слобідському районі одна з ракет влучила в 4-поверхове приміщення гуртожитку. Будівля частково зруйнована. За попередніми даними, загинуло 3 особи, з них одна дитина (хлопчик 2009 р.н.). 8 людей, з яких 2 дитини, вдалося врятувати, повідомили у ДСНС.


Також, за словами Синєгубова, близько 4 ранку росіяни завдали ракетного удару по місту Красноград. Зруйновані житлові будинки, понад 10 будинків пошкоджено. Дві людини загинули, дві дістали поранення, серед них дитина 12 років. Інформація оновлюється.

Після масованого обстрілу Харківщини міністр закордонних справ Дмитро Кулеба знову закликав партнерів з Заходу надати нашій країні максимальну військову допомогу та запровадити жорсткі антиросійські санкції.

ракетні обстріли росія терорист харків

Знак гривні
Знак гривні