В окупованому Криму в районі Джанкоя пролунали вибухи на складах техніки та боєприпасів (Оновлено)

У Джанкойському районі окупованого Росією Криму вранці 16 серпня чути вибухи та видно вогонь.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" та інформагенція "Центр журналістських розслідувань".

Вранці 16 серпня в Джанкойському районі окупованого Криму було чути вибухи, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Пізніше Чубаров заявив про «влучання» у склад боєприпасів.

Місцевий паблік «Крымский ветер» повідомив про пожежу в Джанкойському районі Криму.

«За інформацією місцевих пабліків, у Джанкойському районі горить електрична підстанція. За даними наших джерел, горить склад боєприпасів», – йдеться у повідомленні.

Цей паблік пізніше уточнив, що на місці події триває детонація боєприпасів. Місцеві жителі кажуть, що вибуховою хвилею у будинках вибило вікна і що перші вибухи пролунали о 6:02.

Про вибухи у Джанкойському районі з посиланням на очевидців повідомляє у Telegram контрольоване окупаційною «владою» видання «Крыминформ», яке спочатку написало, що вибухнула трансформаторна підстанція.

Однак пізніше «Крыминформ» написав, що це не схоже на вибух трансформаторної підстанції, адже вибухи тривають.

За оновленою інформацією, у Джанкойському районі одночасно сталося дві надзвичайні події: горить трансформаторна підстанція в Джанкої та вибухнув склад боєприпасів у російській військовій частині у селищі Майське.

До Майського вирушив підконтрольний Росії так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов. Про це він написав у своєму телеграмі.

Як повідомляє пропагандистське видання ТАСС з посиланням на окупаційну "владу", жителів населеного пункту вже почали евакуювати. Йдеться приблизно про дві тисячі осіб.

Село Майське – за 25 км на південний схід від Джанкоя, через село проходить залізнична гілка на Керч і в ньому розташована станція Азовська.

Оновлено

Міністерство оборони Росії заявило, що вибухи під Джанкоєм сталися нібито через диверсію. Про це повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости".

"Вранці 16 серпня в результаті диверсії постраждав склад військового призначення в районі населеного пункту Джанкой. Збитків завдано низці цивільних об'єктів, серед яких ЛЕП, електростанція, залізничне полотно, а також низка житлових будинків. Серйозно постраждалих немає", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, у районі аеродрому поблизу Джанкоя було розгорнуто, за попередніми даними, щонайменше 8 ЗРС С-400, 3-х ЗРК С-300, 5 ЗРПК "Панцир-С1" та 440 ТПК (транспортно-пускових контейнерів).

"До речі, ці ТПК там були сконцентровані в такій кількості не так для захисту повітряного простору, як для відправлення до Херсонської та Запорізької областей, для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя. Особливо напередодні та безпосередньо 24 серпня.

І це ще не все. У районі залізничної станції "Азовська" проводилося розвантаження 17 ББМ, 10 САУ "Гвоздика", 7 САУ "Мста-С", 2-х САУ "Піон", 3 од. РСЗВ БМ-21 "Град", а також боєприпасів. І це без урахування того, що вже стояло і нудилося під гарячим кримським сонечком", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 серпня в Новофедорівці в Криму сталася серія потужних вибухів на території аеродрому "Саки".

вибухи окуповані території крим

Знак гривні
Знак гривні