Журналісти знайшли російських солдатів, причетних до вбивств на Київщині, один зізнався (ФОТО, ВІДЕО)

Російські журналісти знайшли солдатів, причетних до воєнних злочинів, вчинених у Київській області.

Російське видання «Важные истории» зателефонувало військовим РФ, які причетні до звірств у селі Андріївка Макарівського району Київської області.

Окупантів ідентифікували завдяки фотографіям, інформує "Мілітарний". Росіяни вкрали в пенсіонера смартфон, фотографувались на нього, а потім кинули, коли тікали з Київщини.

Пристрій врешті повернувся до свого власника, а журналісти змогли ідентифікувати учасників «фотосесій». Судячи з оповідань місцевих, ці росіяни можуть бути причетні до грабежів, мародерства і навіть убивств.

Screenshot_5-13.jpg

На фото — службовці 64 мотострілецької бригади (в/ч 51460) Даніїл Фролкін, Дмітрій Данилов, Руслан Глотов та Іван Шепеленко.

«Важные истории» знайшли контакти всіх учасників «фотосесії» в Андріївці, поговорити з журналістами погодилися двоє: Даніїл Фролкін та Дмитрій Данилов.

Спершу Фролкін розповів, що він та його товариші брали в місцевих будинках лише «якусь фігню» і сказав, що нікого з мешканців Андріївки він не вбивав. За кілька годин після першої розмови Фролкін запропонував журналістці зателефонувати в месенджері по відео і попросив увімкнути запис:

«Я, військовослужбовець військової частини 51460, гвардії єфрейтор, Фролкін Даніїл Андрєєвіч, зізнаюся у всіх злочинах, які я вчинив в Андріївці, у розстрілі цивільного населення, обкраданні цивільного населення, вилученні у них телефонів і в тому, що наше командування в х*й не ставить наших бійців, усю піхоту, що бʼється на передовій, на лінії фронту».

Після цього Фролкін закликав покарати командирів і розповів, що заступник командира бригади підполковник Алєксандр Прокурат наказав розстрілювати людей.

Screenshot_3-21.jpg

Командири 64-ї мотострілецької бригади РФ: Азатбек Омурбеков, Сїргєй Дмитренко, Вячеслав Клобуков, Дєніс Романенко, Андрєй Прокурат.

Також Фролкін зізнався у вбивстві Руслана Яремчука, який нібито передавав координати російських військових.

Інший російський окупант, Дмітрій Данилов, розповів, що спершу був на "навчаннях у Білорусі", потім розпочалася "спецоперація", і їм сказали, що вони на три дні поїдуть "на залякування". Повертатися на війну він не хоче, бо «там нічого робити», він «не в захваті від вторгнення, але не так, щоб негативно до нього ставився».

Під час та після окупації в Андріївці, де до війни жили близько півтори тисячі людей, знайшли 13 мертвих тіл із кульовими пораненнями. За розповідями місцевих, у селі розстрілювали без суду та слідства, часом навіть не забираючи в полон та не допитуючи.

окупація київщини воєнні злочини рф розслідування

Знак гривні
Знак гривні