Що відбувається на півдні: генерал Марченко розповів про можливі напрямки наступу росіян

Російські війська стягують сили в Херсонську та Запорізьку області, щоб посилити свої позиції у межах підготовки до контрнаступу ЗСУ, і можуть наступати на двох напрямках.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів генерал-майор Дмитро Марченко.

"Вони (окупанти – ред.) розуміють, що Україна готується до контрнаступальної операції та у зв'язку з цим вони посилюють там свої угрупування, перекидають батальйонні тактичні групи. Але це їм особливо не допоможе", – каже Марченко.

Він зазначив, що командування "Південь" зараз дуже вдало завдає артилерійські удари по ворожих об'єктах і лише за останній тиждень було знищено понад 10 складів з боєприпасами, командних пунктів.

"Тому, повірте, ситуація у нас не така погана, як усі думають", – наголосив Марченко.

За його словами, зараз, за загальними даними, на територіях тимчасово окупованих Херсонської та Запорізької області перебуває приблизно 25 батальйонних тактичних груп, але "ніхто точно не бачив, скільки їх там насправді".

У найближчий перспективі російські окупанти можуть спробувати наступати на півдні на миколаївському та криворізькому напрямках.

"Як я бачу, вони будуть пробувати наступати на двох напрямках – це миколаївський напрямок і криворізький. Якщо в них вдасться хоча б на одному з напрямків прорватися, то вони будуть перекидати туди решту сил і робити його пріоритетним", – вважає Марченко.

Він припускає, що росіяни хочуть захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ і тоді вони зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце.

"Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії", – сказав генерал.

Марченко зазначив, що ЗСУ продовжують ювелірно працювати по ключових переправах через Дніпро, і "як тільки [в окупантів] будуть відрізані резерви – Welcome to Ukraine: будемо їх бити та виганяти".

південь марченко контрнаступ окуповані території

Знак гривні
Знак гривні