США не мають сумніву, що надана зброя застосовується за призначенням, – Волкер

США не сумніваються, що західна зброя надходить на фронт і застосовується за призначенням.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" розповів американський дипломат і колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер

Коментуючи заяви конгресвумен Вікторії Спартц, які казала, що зброя не їде в Україну через брак системи її відстеження, Волкер наголосив, що "фальшивий аргумент".

"Думаю, Спартц хоче кращого, але вона оперує хибними даними й в результаті грає на руку тим, хто виступає проти підтримки України. У США це крайні ліві та крайні праві. Перші віддають перевагу тому, щоби задовольнити Росію, другі виступають за ізоляціоністську політику для США. Аргументи Спартц допомагають цим групам", – пояснив американський дипломат.

Він зазначив, що в реальності США не мають сумніву, що зброя надходить на фронт і застосовується за призначенням.

"Ми бачимо результати цього! Ми бачимо удари HIMARS, підірвані мости, склади боєприпасів. Тому давайте просто забудемо аргументи про те, що зброю не дають через брак прозорості чи звітності щодо її застосування. Це просто неправда", – заявив Курт Волкер.

За його словами, наразі немає причин непокоїтися щодо ймовірних шансів контрабанди зброї, поставленої в Україну, натомість предметом уваги має бути зовсім інше – зростання темпів і кількості постачання озброєння.

"Чи є це [шанс контрабанди зброї] тим, що зараз відбувається, чи тим, що має непокоїти США? Ні. Натомість нам треба непокоїтися про те, що ми передаємо Україні мало зброї чи передаємо її повільно", – сказав Волкер.

Говорячи про лист Спартц щодо "сумнівних" зв'язків і рішень голови Офісу президента Андрія Єрмака, які буцімто "викликають побоювання у США", Волкер назвав його "дуже недоречним"

"Вона – можливо, несвідомо – цим листом підсилила тих крайніх лівих та крайніх правих у США, хто не хоче допомагати Україні. Президент України робить надзвичайну роботу на чолі країни, що воює. Андрій Єрмак – це очільник його апарату, критично важлива частина його команди.

І я запевняю, що уряд США дуже задоволений співпрацею з президентом Зеленським та його командою. Її склад – це рішення президента. І мені невідомо про жодні сумніви у персональному складі президентської команди, включно з Андрієм Єрмакои", – розповів американський дипломат.

волкер західна зброя спартц єрмак

Знак гривні
Знак гривні