"Кожна ракета влучає в ціль". ЗСУ і Пентагон спростували заяви Росії про знищення HIMARS

Пентагон спростував заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу про знищення шести ракетних комплексів HIMARS, які перебувають на озброєнні ЗСУ.

Як повідомляє Reuters, про це заявив офіційний представник Пентагону Тодд Брессейл.

Він назвав "хибною" заяву Міноборони РФ.

"Українці застосовують з разючою точністю й ефективністю кожну з повністю врахованих високоточних ракетних систем, які США, наші союзники та партнери надали їм для захисту від жорстокого злочинного вторгнення Росії", – сказав Брессейл.

Раніше заяву про знищення установок спростували в Оперативному командуванні "Південь".

Командувач ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук в інтерв'ю Tabletmag заявив, що російським окупантам не вдалося знищити жодну ракетну установку HIMARS, а бійці Збройних Сил України швидко навчилися ефективно використовувати систему.

За його словами, ЗСУ ще не мали втрат систем HIMARS, що демонструє, наскільки добре українські воїни швидко навчилися їх використовувати.

"Навіть американці були здивовані тим, наскільки ефективно ми використовуємо системи. Тому що кожна ракета влучає в ціль. Кожна ракета знищує міст або склад боєприпасів. Наші союзники також побачили величезну економічну ефективність у тому, як ми використовуємо ракети", – заявив Ковальчук.

Він зазначив, що кожна випущена з HIMARS ракета знищує "в багато разів більше за свою вартість" російської техніки та боєприпасів, а також закликав західних союзників збільшити військову допомогу Україні.

Заступник начальника Головного управління розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що Велика Британія та США допомагають українській розвідці поповнювати банк цілей для ударів високоточною зброєю.

На питання, як поставлені США HIMARS настільки точно націлюються на російські склади та штаби, Скібіцький сказав, що “в цьому випадку ми використовуємо інформацію в режимі реального часу”. Представник розвідки наголосив, що США не надають пряму інформацію для націлювання, оскільки це могло б підірвати аргументи Вашингтона, що вони не є безпосередніми учасниками війни.

“Я не можу сказати вам, чи ми використовуємо [безпосередньо] британські та американські супутники, але у нас є дуже хороші супутникові знімки“, – сказав він.

Читайте також: HIMARS ламає окупантам логістику та управління військами. Як росіяни протидіють

Нагадаємо, у липні міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу дав наказ командувачу російського угруповання військ "Схід" в Україні спробувати знайти далекобійні системи ЗСУ, які ефективно знищують російські склади зі зброєю та боєприпасами. Відтоді Росія регулярно заявляє, що вразила HIMARS, але ще не надала доказів. 2 серпня Шойгу заявив, що російські військові знищили шість систем. За словами Шойгу, також знищено понад 200 ракет, які застосовуються для цих РСЗВ.

Станом на початок серпня офіційно кількість РСЗВ HIMARS на озброєнні військових України досягла 16 систем, вже найближчим часом їх має бути 22 одиниць. Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що для контрнаступу потрібно отримати близько 100 цих систем.

За матеріалами РБК-Україна, Liga.net, "Мілітарний"

HIMARS зсу пентагон російські фейки

Знак гривні
Знак гривні