Херсонщина: окупанти збили власний вертоліт Ка-52, ЗСУ пошкодили два мости і звільнили два села

У Херсонській області російська протиповітряна оборона збила власний гелікоптер Ка-52 “Алігатор”, водночас ЗСУ завдали ударів по автомобільному і залізничному мостах.

Про збиття вертольота повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“Жест доброї волі” від окупантів. Минулої доби (26 липня, – ред.) три російських Ка-52 на Херсонщині мали намір атакувати наші підрозділи, але… завдали удару по своїх.

Повертаючись, вертольоти окупантів потрапили під “дружній” вогонь переляканих розрахунків протиповітряної оборони російських військ. Російська ППО ніколи не відрізнялась точністю, тому загарбники збили всього один свій ударний Ка-52 з трьох. А жаль…” – ідеться в повідомленні.

Водночас, як повідомляє УП з посиланням на ТАСС, ставленик окупантів колаборант Кирило Стремоусов заявив, що Антонівський міст через Дніпро у Херсоні отримав пошкодження після нічної атаки Збройних сил України. Стремоусов повідомив, що й залізничний міст через Дніпро дістав пошкодження під час обстрілу.

У ЗСУ підтвердили інформацію щодо Антонівського моста в Херсоні. Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону 27 липня наголосила, що Сили оборони тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні і транспортні шляхи російських загарбників на Херсонщині, щоб не дозволяти їм поповнювати запаси. Щодо Антонівського мосту вона сказала, що "удари були, але вони були філігранними".

Також оперативне командування «Південь» повідомило, що ЗСУ звільнили та зачистили від російських окупантів села Андріївка і Лозове. При цьому сили оборони України застосували літаки штурмової авіації, бомбардувальники та гелікоптери.

окупанти херсонщина контрнаступ

Знак гривні
Знак гривні