“Госпітальєри” збирають кошти на 10 000 джгутів-турнікетів для поранених

Медичний добровольчий батальйон “Госпітальєри”, що займається наданням першої медичної допомоги та евакуацією поранених воїнів з фронту, оголошує збір коштів на 10 000 джгутів-турнікетів.

Медичний джгут-турнікет використовується для тимчасової зупинки кровотечі з верхніх і нижніх кінцівок. Він допомагає швидко перекрити кровотік і стабілізувати стан потерпілого. Допомагає запобігти крововтраті та врятувати життя.

“За нашою статистикою саме поранення в кінцівки є найчастішими. В перші ж секунди надважливо зупинити кровотечу, – написала Яна Зінкевич – командир Медичного батальйону “Госпітальєри”, на своїй сторінці у Facebook. – Джгут-турнікет – найкращій та вкрай необхідний засіб для цього. Щодня на фронті, на передовій ми потребуємо сотні таких турнікетів. Вони є дуже дорогими, тому запрошую всіх доєднатися до збору. Чим більше закупимо турнікетів, тим більше врятуємо життів. Зробити це ми можемо разом. Заздалегідь всім дякую!”

На залучені кошти будуть придбані джгути-турнікети американського виробника CAT (Combat-Application-Tourniquet) Generation 7 останнього покоління, які вже добре зарекомендували себе на фронті.

20220609_053509.jpg

Фото: "Госпітальєри"

Це найсучасніша модернізована версія турнікета – одного з найкращих засобів для зупинки життєзагрозливих кровотеч кінцівок, – розповідає Оксана Гуляєва, директор благодійного фонду “Можемо разом”, що займається модеруванням збору коштів. – Військовослужбовці США та інших країн-союзників альянсу НАТО, співробітники приватних військових компаній також використовують саме цю модель. Те, що роблять Госпітальєри. – неоціненно, тож ми всі разом повинні допомогти їм рятувати життя наших захисників”.

Зробити внесок можна дуже легко, майже у два кліки, на спеціальній онлайн-платформі для подолання гуманітарної катастрофи, спровокованої воєнними діями на території України – http://socialnetwork.mozhemo.fund.

Нагадаємо, що медичний добровольчий батальйон “Госпітальєри” діє з 2014 року з початку бойових дій в Україні, займається наданням першої медичної допомоги та евакуацією поранених воїнів з фронту. За 8 років війни на Донбасі парамедиками батальйону на передовій було врятовано понад 3000 поранених, а з моменту повномасштабного вторгнення до початку липня, екіпажі врятували ще понад 2200 життів.

Командир Госпітальєрів – Яна Зінкевич, яка поєднує діяльність у батальйоні із роботою секретарем Комітету охорони здоров‘я нації у Верховній Раді, є народним депутатом України та відзначена нагородами “Народний Герой України”, орденом “За заслуги” III ст. та памʼятним знаком “За воїнську доблесть”.

тактична медицина госпітальєри турнікети

Знак гривні
Знак гривні