"Кожен має готуватися воювати, незалежно від статі". 10 порад від Євгенії Закревської, як це зробити

Військовослужбовиця ЗСУ, адвокатка Євгенія Закревська вважає, що не кожен мусить воювати, але кожен має готуватися воювати, незалежно від статі. Вона написала 10 порад, як це зробити. Далі пряма мова.

Війна – це в принципі неприродно. Там нікому не місце. І чоловіки не більше до неї пристосовані. Тобто не всі пристосовані. І не всі ефективні. Як і жінки. Люди – різні, підготовка у всіх – різна. Як фізична, так і психічна. І це не обумовлюється статтю. Це обумовлюється попереднім досвідом, фізичним станом, генетикою, особливостями психіки, попередньою роботою, хобі, освітою, світоглядом та багато чим.

Я абсолютно переконана, що не всі повинні воювати. Не всі чоловіки мають воювати. Не всі чоловіки повинні воювати перед жінками, а тим більше замість жінок.

Це неефективно. Це неправильно. Це не той критерій, за яким потрібно обирати. Це примітивне спрощення, яке призводить до неефективного використання людського ресурсу. Найбільш дефіцитного ресурсу на цій війні...

Але. Оскільки людський ресурс дійсно дефіцитний. У нас. І лише у нас, на жаль... Він буде вичерпуватись. Двохсотих, трьохсотих, просто виснажених фізично і психічно бійців, які воюють з 24.02 потрібно буде міняти. Має бути резерв. Я боюсь, що воювати доведеться і тим, хто не дуже до цього пристосований. Не дуже підходить. Не дуже готовий. І жінкам, і чоловікам. Бо нас тупо набагато менше. І нічого з цим не зробиш. Крім як стати набагато ефективнішими – на всіх рівнях. Включно – на індивідуальному рівні.

Тому доведеться готуватись. У вас поки що є час. І я раджу витратити його на:

тактична медицина війна вишкіл

Знак гривні
Знак гривні