П'ятий місяць артилерійського і ракетного терору. Загиблі та поранені цивільні в Харкові

Новини про обстріли Харкова та області можна прочитати кожного дня починаючи з 24 лютого. За офіційними оцінками, в місті залишаються 700-800 тисяч мешканців. І вони щодня живуть під обстрілами. І знову прилетіло сьогодні: «Внаслідок вранішніх обстрілів окупантами Салтівського району Харкова загинули 3 людини, із них хлопчик 13 років, чоловік та жінка. Жінка 72 років отримала поранення», – повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Вони стояли на зупинці, чекали громадський транспорт.

ХарківPDF3_1.jpg

Протягом березня та квітня російські війська перебували поблизу міста, і відстань дозволяла їм обстрілювати місто з артилерії.

У травні українські військові змінили ситуацію, відсунувши окупантів від міста. Однак, російська армія частково знову просунулась ближче до міста. Тепер ворог знову може тероризувати харків'ян, хоча і не так активно, як у квітні, адже не всі системи дістають до міста.

Це призвело до того, що Харків опинився в зоні досяжності артилерійських систем вогню. Зараз місто здебільшого обстрілюють реактивними системами залпового вогню, які випускають ракети із касетами менших мін, які розлітаються на велику територію. Також б'ють і ракетами.

Ми зібрали дані про жертви серед цивільного населення. Джерело – телеграм-канал голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, де з другого квітня кожного дня публікують інформацію щодо кількості загиблих та поранених протягом доби. До квітня місяця систематизована інформація не оприлюднювалась.

Ситуація в області гірша, адже її частина окупована, і там постійно йдуть бої.

Детальна інформація щодо місць влучання та виду озброєння, з якого здійснювались постріли по місту та області, в офіційних джерелах не публікується. Таку інформацію варто збирати й для того, щоб краще розуміти масштаби руйнувань. І для того, щоб знати, який арсенал використовує ворог у цей момент.

1.jpg

20 липня 2022 року. Харків, батько тримає за руку убитого росіянами 13-річного сина. Він стояв на зупинці, чекав громадський транспорт

інфографіка харків воєнні злочини рф загиблі ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні