Журналісти визначили капітанів підводних човнів РФ, які атакують Україну з моря

Редакція проєкту "Наші гроші" знайшла фото і профілі всіх капітанів підводних човнів чорноморської дивізії, які випускають ракети по цивільних об'єктах в Україні.

Як повідомляла «Красная Звєзда», Чорноморська дивізія підводних човнів, сьогодні нараховує шість субмарин проєкту 636.3: «Ростов-на-Дону», «Краснодар», «Старий Оскол», «Великий Новгород», «Колпіно» і «Новоросійськ».

Командиром підводного човна «Ростов-на-Дону» на момент публікації «Красной Звєзди» був Алєксандр Алєксєєвич Алєксандров, капітан 3 рангу. «Ростов-на Дону» – перший підводний човен в історії ВМС Росії, що вдарив ракетами по реальному противнику. У грудні 2015 року всі випущені з її торпедних апаратів «Калібри» знайшли свої цілі в Сирії», – радісно писали російські ЗМІ. «В нашей работе главное – выполнение поставлених задач», – каже в інтерв’ю для Авто Радіо командир. От він і «виполняє».

aleksandrov-z-synom-2016-syevastopol-1024x768.jpg

Алєксандр Алєксандров з сином Владиславом

Командиром підводного човна «Колпіно» є капітан 2 рангу Сєргєй Вікторовіч  Нєрусін. Це дані станом на грудень 2021 року. Нєрусін розповідав журналістам, що на підводних човнах служить 15 років, пройшов шлях від інженера-обчислювача до командира. А ще похвалився «успешным поражением целей на объектах террористов в Сирии».

MGQeyndRrfc-1024x684.jpg

Сєргєй Нєрусін з дружиною (праворуч) і донькою (ліворуч)

За повідомленнями медіа, 32-річний капітан-лейтенант Алєксандр Дудукін став командиром човна «Старий Оскол» у серпні 2021 року. В офіційних згадках про капітана Дудукіна пишуть, що він на флоті з 2013 року. У 2018 році він став наймолодшим старшим помічником у всій окремій бригаді Чорноморського флоту – тоді йому було 27 років.

dudukin-z-druzhynoyu-1024x682.jpg

Алєксандр Дудукін з дружиною

Командиром підводного човна «Велікій Новгород» є капітан 2 рангу Сергєй Михайлов. В приватному житті капітан людина закрита – у будь-якому разі на даний час закритим є його профіль у ВКонтакті.

myhajlov.jpg

Капітан 2 рангу Сєргєй Михайлов

Українська розвідка у березні цього року розповіла, що підводним човном «Новоросійськ» керує капітан третього рангу Ігорь Швєда, 7 вересня 1988 року народження. Про нього взагалі нема згадок в інтернеті, окрім передруків повідомлень від розвідки.

ygor-shveda-1024x883.jpg

Ігорь Швєда і дружина Ольга

Підводним човном «Краснодар» командує капітан другого рангу Ржицкій Станіслав Леонідовіч – останні згадки про нього є в пресі за 2020 рік. Народився 18 грудня 1980 року, закінчив школу в Читі, а потім – Санкт-Петербурзький військово-морський інститут, живе в Севастополі.

fhzdTPxLj80-1024x682.jpg

Станіслав Ржицкій

Ну, а наказ цим людям міг віддати начальник штабу 4 окремої бригади підводних човнів Чорноморського флоту Алєксєй Пашинін, капітан 3-го рангу.

pashynin-1.jpg

Алєксєй Пашинін

За даними російських ЗМІ, він був призначений на цю посаду у серпні 2021 року, а до того з 2018 року, командував підводним човном «Старий Оскол». Ще раніше був старшим помічником підводного човна «Великій Новгород». Пашиніну 40 років, він народився у Севастополі, але виріс у гарнізоні в Мурманській області, де служив його батько.

Докладніше розслідування можна прочитати за цим посиланням.

підводні човни росія терорист ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні