"Нетипові" безпілотники: "Повернись живим" придбав для ЗСУ 100 латвійських комплексів Atlas (ФОТО)

Благодійний фонд "Повернись живим" придбав 100 безпілотних авіаційних комплексів латвійської фірми Atlas для українських військових.

Про це повідомив голова фонду Тарас Чмут та пресслужба "ПЖ".

«Повернись живим» продовжує насичувати українську армію дронами. Цього разу ми придбали 100 комплексів Atlas від однойменної латвійської компанії. Сотня комплексів складається з 300 дронів, а також планшетів і ретрансляторів до них.

Це наша перша масова закупівля коптерів подібного класу, спеціально розрахованих на потреби військових. Atlas застосовуються для розвідки та коригування вогню артилерії», — йдеться у повідомленні фонду.

За словами Тараса Чмута, ці комплекси є спеціальною військовою розробкою, яка стоїть на озброєнні в низці країн НАТО та торік пройшла повний цикл випробувань в українських Силах спеціальних операцій.

Ціна закупівлі комплексів Atlas становить 5 000 000 Євро.

292627162_2342520929238664_3397011113381978062_n.jpg

Чмут назвав ці БПЛА "нетиповими" і пояснив, чим вони особливі.

"Головна особливість Atlas-ів — це те, що вони, на відміну від звичних Мавіків та Аутелів, розроблялися для військових потреб. А це означає, що вони мають захищений канал зв‘язку, можливість встановити антену на відстань від оператора, використовувати ретранслятор та несуть якісну тепловізійну камеру для спостереження вночі.

Перші декілька десятків комплексів вже з два місяці як працюють на фронті забезпечуючи повітряною розвідкою наші Сили спеціальних операцій", — розповів голова "Повернись живим".

повернись живим бпла сили спецоперацій

Знак гривні
Знак гривні