Канада передасть Україні 39 сучасних бронетранспортерів цього літа, – Reuters

Канада відправить 39 броньованих машин виробництва General Dynamics (GD.N) в Україну наприкінці цього літа, щоб допомогти Києву у захисті від російського вторгнення

Про це заявила у четвер, 7 липня, міністр оборони Канади Аніта Ананд, повідомляє Reuters.

За її словами, броньовані машини бойової підтримки – які виготовлені у Лондоні (місто у провінції Онтаріо, Канада) – можна використовувати для різних цілей.

Зокрема, як машину швидкої допомоги, машину для обслуговування та евакуації чи як транспорт для перевезення військових.

Канадська міністерка додала, що угода щодо постачання бронетехніки Україні – це доповнення до окремого багатомільярдного контракту на 360 машин для ЗС Канади, який був узгоджений з General Dynamics Land Systems у 2019 році.

«Ці 39 транспортних засобів почнуть відправлятися цього літа, а решта 360 продовжать поставлятися до Канади протягом наступних кількох місяців», — сказала Ананд журналістам.

Армія Канади замовила 360 броньованих машин бойової підтримки (ACSV) у восьми варіантах у рамках контракту на 3 мільярди доларів. Бронемашина оснащена системою підвіски нового покоління та вдосконаленою силовою установкою, описує технічні характеристики "Мілітарний".

3-1536x567.jpg

Бронетранспортер ACSV. Фото з відкритих джерел

Захисна здатність бронетранспортера ACSV покращена завдяки подвійному V-подібному днищу корпуса та спеціальним кріпленням сидінь, що сукупно підвищує стійкість до підриву на мінах та саморобних вибухових пристроях поглинаючи енергію вибуху. Машина здатна рухатися на швидкості понад 100 км, дальністю ходу на одній заправці 600 км.

Військова допомога, про яку розповіла міністерка, вперше була анонсована прем’єром Джастіном Трюдо наприкінці саміту НАТО в Мадриді минулого тижня і є частиною військової підтримки України розміром 500 млн канадських доларів, передбаченої в бюджеті Канади за квітень.

союзники військова допомога україна-канада

Знак гривні
Знак гривні