Майже всі потужності Baykar Makina зосередяться на забезпеченні ЗСУ "Байрактарами", – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що компанія Baykar Makin, виробник "Байрактарів", вже вдруге передає безплатно свої безпілотники ЗСУ та розповів про плани придбання БПЛА.

"Місяць тому наші великі друзі – литовці за підтримки Міністерства оборони Литви зібрали кошти на безпілотник для українських військових, але Baykar Makina вирішила віддати БПЛА безоплатно! І ось, буквально за два дні наші громадяни по всьому світу і волонтери зібрали необхідні (навіть більше!) для придбання трьох БПЛА кошти. Далі Міноборони мало було законтрактувати цю «покупку».

Але компанія Baykar Makina вирішила зробити добрий подарунок до Дня Конституції України – три «пташки» для наших збройних сил. Тож усі кошти, які були зібрані волонтерами, можуть бути використані ними на інші корисні й важливі речі", – зазначив Резніков.

Bayraktar_TB2_Ukrainian_Navy.jpg

Bayraktar TB2. Фото з відкритих джерел

За словами міністра оборони, сьогодні "Байрактар" – це поважний член «клубу амуніції» ЗСУ, і ці БПЛА дуже успішно показали себе в битві.

"Наші військові отримали перші "Байрактари" на полі бою ще 2021 року. Того ж року досягнуто принципових домовленостей щодо будівництва спільного заводу з виробництва "Байрактарів" в Україні. Наразі триває комунікація між оборонними відомствами України та Туреччини, і ми продовжуємо роботу над реалізацією проєкту з будівництва заводу. Це плани середньострокової перспективи. І вони будуть реалізовані", – наголосив Резніков.

Також міністр оборони розповів про плани України щодо придбання "Байрактарів".

"Тільки з 24 лютого Міноборони поставило на озброєння наших військових до півсотні «літачків». Ще кілька вже законтрактовані та оплачені МОУ, і ми очікуємо їх вже у липні. Ми також отримали новий запит від командування Збройних Сил України, і на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Йдеться про замовлення ще десятків безпілотників", – розкрив деталі міністр оборони.

зсу Байрактар резніков

Знак гривні
Знак гривні