ЗСУ невдовзі можуть відкинути росіян від трьох міст, – Курт Волкер

Потужна західна зброя продовжує надходити в Україну, її освоюють військові ЗСУ, і це дасть змогу українцям невдовзі звільнити в боях території навколо Миколаєва, Херсона й Харкова.

Таку оцінку висловив у понеділок під час онлайн-трансляції, організованої Wilson Center, колишній спецпредставник США по Україні посол Курт Волкер, передає Укрінформ.

«Коли вони (українці – ред.) отримають наше краще обладнання та поставлять його собі на озброєння, вони зможуть діяти краще в стратегічному плані та відвоювати певні території», – зауважив Волкер.

Він зазначив, що очікує впродовж літа продовження масованих артилерійських обстрілів, що може призвести до великої кількості жертв з обох боків.

«Ми також побачимо, я думаю, що українці просунуться та повернуть контроль над територією навколо Миколаєва і зрештою досягнуть міста Херсон на півдні, а також відкинуть далі росіян від Харкова», – зауважив колишній високопоставлений американський дипломат.

При цьому він висловив думку, що ЗСУ належить провести найближчим часом «дуже складні бої». Однак, за його словами, «росіяни справді виснажилися» в боях з українськими силами.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, втрати ворога станом на 28 червня сягнули 35250 осіб, танків 1567, артилерійських систем 778, РСЗВ – 243.

зсу контрнаступ окуповані території

Знак гривні
Знак гривні