У Бучі відкрили модульне містечко на 352 місця (ФОТО)

24 червня голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик та міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відкрили тимчасове модульне містечко в Бучі Київської області.

Про це повідомляє пресслужба міністерства розвитку громад та територій України.

«Сьогодні відкриваємо тимчасове містечко на 352 місця в місті-герої Буча. Тут проживатимуть люди, які втратили житло. Зокрема, серед них будуть також жити й вчителі, чиє житло зруйновано як в Бучі, так і в навколишніх населених пунктах, і які працюють в місцевій школі. Це розміщення є тимчасовим — Уряд, регіональна та місцева влада сьогодні активно працюють над довгостроковими варіантами забезпечення житлом та відновленням пошкодженого житла», — наголосив Олексій Чернишов.

780x520.jpg

За словами міністра, загалом в Бучі у модульних містечках на трьох локаціях планується розмістити 704 людини. «У цьому містечку 88 житлових кімнат, їдальні, дитячі кімнати, жіночі та чоловічі вбиральні та душові кімнати. Цей варіант, який ми почали реалізовувати разом з урядом Польщі, уже довів свою зручність та оптимальну комфортність», — проінформував очільник Мінрегіону. 

780x520 (1).jpg

Станом на 21 червня 2022 року внутрішньо переміщеними особами зареєстровано 4 775 мешканців Бучі. У місті внаслідок бойових дій пошкоджено/зруйновано 1735 об’єктів житлового фонду, з яких 236 багатоквартирних будинків та 1499 індивідуальних садиб.

Нагадаємо, 20 червня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що фінансову допомогу для відновлення Бучі надасть Тайвань.

житло переміщені особи буча

Знак гривні
Знак гривні