Захисники Сєвєродонецька дістали команду відійти на нові, укріпленіші позиції, місто зруйноване вщент – Гайдай

Оборонці Сєвєродонецька будуть відходити з міста на нові, більш укріплені позиції.

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай, інформує Цензор.НЕТ.

За його словами, таке рішення вже ухвалено.

"Вони отримали вже команду відходити на нові позиції, звідти нормально вести бойові дії та завдавати ураження ворогу", – додав Гайдай.

Він також повідомив, що рашисти майже зруйнували Сєвєродонецьк, критична інфраструктура знищена вся, пошкоджено 90% міста, 80% житлових будинків доведеться зносити – відновленню вони не підлягають.

Гайдай також інформує, що війська РФ просуваються в напрямку Лисичанська з Тошківки-Золотого. На околиці вже заходили ворожі ДРГ, атаки вглиб міста були відбиті.

З окупованого Старобільська в бік Лисичанська зафіксовано перевезення росіянами шістьох "Точок-У".

Про те, що українські підрозділи залишають Сєвєродонецьк Луганської області, повідомив також журналіст Юрій Бутусов.

"Ми вийшли з Сєвєродонецька. Сьогодні вночі українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєвєродонецька. На тій ділянці фронту, де я перебував, відхід пройшов під обстрілом, але без втрат", – інформує він.

"Відходити гірко, але це рішення давно вже назріло. Українські воїни гідно бились за місто і зробили більше, ніж можливо у таких надзвичайно важких умовах. Без мостів та без понтонів, кожен день бою був суцільним героїзмом. Я напишу про це трохи пізніше. Ми вийшли. Але ми обов’язково повернемось. Вічна слава українським героям, які бились за Сєвєродонецьк до кінця", – додав Бутусов.

сєвєродонецьк хід війни битва за донбас

Знак гривні
Знак гривні