Ухваливши ратифікацію Стамбульської конвенції, Рада знехтували думками усіх релігійних лідерів України (Погляд)

Журналістка Ярослава Міщенко, яка спеціалізується на релігійній тематиці, вважає, що ратифікація Стамбульської конвенції є нехтуванням позиції релігійних лідерів та авторитетів України. Далі пряма мова.

Прийнявши Стамбульську конвенцію, частина суспільства та Рада знехтували думками усіх релігійних лідерів та авторитетів України. Без винятку. Я дякую, що Мустафа-ефенді не голосував за конвенцію. Подалі від москви, панацея від домашнього насильства – "потужна" аргументація, ви з'їли запакований в пакеті соціальний проект, де разом із ним запровадили введення у наше правове поле оці гендерні штучки. Хоча Київ створював перші притулки для жінок, коли Стамбульської конвенції не було у помині. Але насправді я не маю часу та інтересу до сварки. Просто пару цитат. Навіть більше для себе.

Святослав Шевчук: "Ідеологічні положення конвенції не відповідають українським реаліям... Її положення не вписуються у наші світоглядні фундаменти – це по-перше. А по-друге, домашнє насильство – не те явище, яке можна ліквідувати реалізацією якогось окремого соціального проєкту. Це є хвороба суспільства. Її треба лікувати. Здебільшого саме церкви, душпастирі будуть тими, хто лікуватиме українські сім’ї згідно з програмою запобігання домашньому насильству, яку ми маємо».

Епіфаній: "Позиція Православної церкви України (а також позиція УАПЦ та УПЦ КП раніше, до об’єднання) залишається незмінною – наша Церква разом з усіма іншими Церквами та релігійними організаціями, об’єднаними у ВРЦіРО, виступає проти намагань під прикриттям боротьби з домашнім насильством внести в українське законодавство ідеологічні, світоглядні та медичні поняття «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» як юридичні терміни, щоби у законодавстві підмінити біологічну стать (жінка і чоловік) гендером – комплексом соціальних, психологічних та сексуальних уявлень. Таким чином всупереч Конституції України пропонується закріпити норми однієї з сучасних ідеологій як обов’язкові законодавчі приписи, хоча жодна ідеологія, в тому числі гендерна, не може бути визнана державою як обов’язкова".

«Стамбульська конвенція» є документом Ради Європи – морально дискредитованої потуранням Росії організації. Цей документ жодним чином юридично не пов’язаний із процесом набуття Україною членства в ЄС. Спроби обґрунтувати просування ратифікації конвенції європейською інтеграцією України є безпідставними. Законодавство ЄС ясно зазначає, що питання сімейної політики, як і питання державно-церковних відносин, є виключною суверенною компетенцією країн та не може регулюватися загальним правом ЄС".

Михайло Паночко (старший єпископ Церкви християн віри євангельської України – ред.) – аналогічна заява та позиція.

гендер права жінок стамбульська конвенція релігія

Знак гривні
Знак гривні