У ЗСУ назвали втрати України у військовій техніці: близько 1300 БМП, 400 танків, 700 артсистем

Постачання західного озброєння покривають лише 10–15% потреб ЗСУ. У ході активних боїв Україна втрачає 30–50%  військової техніки.

Про це в інтерв'ю National Defence сказали заступник міністра оборони України із закупівель Денис Шарапов та командувач логістики Сухопутних військ ЗСУ Володимир Карпенко, передає Liga.net.

Шарапов сказав, що, на його думку, для задоволення потреб ЗСУ необхідно залучити військово-промисловий комплекс усього світу.

"Ми отримали велику кількість систем озброєння, але, на жаль, за такого масово витрачання ресурсу вони покривають лише 10–15% наших потреб. Потрібна артилерія, потрібні артилерійські боєприпаси, БМП, бойові машини, танки. Нам дуже потрібні системи ППО та реактивна система залпового вогню", – сказав він.

Також Україні потрібні системи високоточної зброї, бо, за словами Шарапова, саме ці системи нададуть ЗСУ перевагу перед ворогом.

Карпенко для розуміння проілюстрував інтенсивність війни.

"Вдумайтеся: одна бригада займає близько 40 км лінії оборони. Отже, для прикриття активного бойового конфлікту потрібно 40 бригад. Кожна бригада — це 100 БМП, 30 танків, 54 артсистеми — лише на одну бригаду, а у нас їх 40", – сказав він.

Командувач логістикою розповів про втрати ЗСУ у військовій техніці.

"Я поки не говоритиму про протитанкові керовані ракети або протитанкові керовані засоби. Я говорю тільки про важке озброєння. На сьогодні ми маємо приблизно 30–40%, а іноді й до 50% втрат техніки внаслідок активних боїв. Таким чином, ми втратили приблизно 50%. ...Втрачено близько 1300 БМП, 400 танків, 700 артсистем", – сказав Карпенко.

За його словами, поточна потреба в артилерійських системах становить 700 машин, які було знищено, а Україна від Заходу отримала лише 100 машин. Крім того, є медичні потреби, Військово-повітряні сили, спецпідрозділ та інші війська, які беруть участь у війні.

втрати зсу війна військова техніка

Знак гривні
Знак гривні