ЗСУ в боях застосовують унікальні українські бойові машини (ФОТО)

Нещодавно на фронті було помічено бойову машину БТР-4МВ1 українського виробництва, повідомляє Мілітарний.

БТР-4МВ1 – це модифікація бронемашини БТР-4, повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування.

Він призначений для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки у бою. БТР може бути базовою машиною для оснащення спеціальних підрозділів швидкого реагування та морської піхоти.

ScreenYYshot_2-1536x765.jpg

Бронетранспортер БТР-4МВ1. Фото: @Arslon_Xudosi

На базі БТР-4 можливе виготовлення бронемашин інших типів, таких як командно-штабна, ремонтно-евакуаційна, санітарна та інші.

Бронемашина зазнала таких змін у порівнянні з базовою модифікацією: нова форма корпусу в носовій частині, відсутнє бронескло та бічні двері, посадка водія та командира здійснюється через окремі люки.

У БТР-4МВ1 застосовано модульний підхід до побудови бронезахисту, активно використано рознесену броню. Це дозволяє у польових умовах оперативно замінювати елементи верхнього шару броні, завдяки чому захист БТР-4МВ1 значно перевищує будь-який зразок БТР чи БМП, що зараз перебуває на озброєнні в українських захисників.

У 2021 році цю модифікацію держпідприємство “СпецТехноЕкспорт” демонструвало військовим Перу.

RIV2426-2-1536x725.jpg

Український БТР-4МВ1 у Перу

Також на передовій було зафіксовано українську модифіковану бойову машину піхоти БМП-1ТC.

FUrwCdAWAAA0P2GU.jpg

БМП-1ТC. Фото: ДШВ ЗСУ

Модифікацію провела компанія ТОВ “Науково-виробнича компанія “Техімпекс”.

Бойова машина піхоти отримала дизельний двигну УТД-20. Захист по STANAG 4569 – Рівень 3.

0112-1536x864.jpg

БМП-1ТC. Фото: Техімпекс

На машину встановлено український бойовий модуль “Спис”, який має 30-мм автоматичну гармату ЗТМ-1 (2А72), 7,62-мм кулемет ПКТ, 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117 (АГС-17). Також модуль може застосовувати протитанковий комплекс “Бар’єр”.

бойові машини зсу війна

Знак гривні
Знак гривні