"Нам роками вбивали в голову наратив про корумпованість України. Це необґрунтоване перебільшення", – Кулеба

Україна не є вкрай корумпованою державою. Якби це було правдою, то країна не змогла б так успішно чинити опір російській агресії.

Про це глава МЗС Дмитро Кулеба розповів на брифінгу для українських журналістів, передає кореспондент РБК-Україна.

На думку міністра, точка зору про тотальну корупцію в Україні необґрунтована. Доказом цього є робота політиків і чиновників, які залишилися в країні після вторгнення Росії.

"Може нам пора визнати, що історія про корумпованість України була перебільшена. Якщо ми такі корумповані, як нам роками вбивали це в голову – то чому ми досі живі? Чому українська держава не розсипалася, якщо вона настільки прямо пронизана корупцією і її нічого, крім корупції, не цікавить? Чому всі державні інституції продовжують функціонувати й робити свій внесок у протидію агресору? Прийшов час чесно запитати, наскільки обґрунтованим є цей наратив про тотальну корумпованість України?..." – сказав Кулеба.

Як приклад дійсно корумпованої держави він навів Афганістан, влада якого відмовилася боротися з талібами, просто втікши з країни з валізами грошей. Тоді як Україна, наголосив глава МЗС, бореться з набагато потужнішим агресором, ніж "Талібан".

кулеба корупція мзс російська пропаганда

Знак гривні
Знак гривні