Лікарню в Бородянці обладнали сонячними панелями від Ілона Маска

У «Бородянському центрі первинної медико-санітарної допомоги» з'явилися альтернативні джерела енергії, там встановили сонячні панелі потужністю 13.9 кВт та станції Tesla Powerwall. Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

"Під час бойових дій приміщення «Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги» зазнало незначних пошкоджень. Після деокупації регіону всі недоліки оперативно усунули та забезпечили заклад альтернативними джерелами енергії.

Нове обладнання дозволить центру самостійно виробляти й накопичувати електроенергію незалежно від місцевої мережі. Сонячна станція здатна забезпечити заклад електроенергією щонайменше на одну добу" – йдеться у повідомленні.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оприлюднив фото сонячних станцій і розповів деталі їхньої появи.

a470965-photo-2022-06-03-15-57-19.jpg

"Нещодавно Ілон Маск передав нам сонячні станції, які зараз забезпечують роботу об'єктів критичної інфраструктури Київщини.

На деокупованих територіях, що найбільше постраждали від росіян, бувають проблеми з електроенергією, а станції Tesla Powerwall надають резервне живлення під час її відключень.

6e9b9b5-photo-2022-06-03-15-57-21.jpg

Працівники амбулаторій у Бородянці дякують за станції та бажають, щоб кожна амбулаторія на звільненій території мала свій Tesla Powerwall. А я вкотре дякую Ілону Маску за допомогу нашій країні", – написав Федоров.

маск сонячні панелі Бородянка

Знак гривні
Знак гривні