У Зеленського пояснили, чому "канали з пулу Порошенка" вимкнули з цифрового ефіру. У «Еспресо» відповіли

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що «5 канал», «Прямий» та «Еспресо», які відносять до пулу Петра Порошенка, вимкнули з цифрового ефіру через «нарцисизм» пʼятого президента України. Про це Подоляк сказав в інтервʼю LB Live.

«Це питання Радбезу, це питання єдиної інформаційної політики держави під час війни», — зазначив він.

За словами Подоляка, частково ці канали транслювали національний телемарафон, а частково — людину, яка дуже закохана в себе. І не дуже зрозуміло, навіщо під час війни всю цю самозакоханість і власні наративи (оскільки Порошенко є опосередкованим власником відповідних каналів) продавати в рамках єдиного інформаційного ефіру.

«У нас багато нарцисів, я розумію, у нас політика побудована на нарцисизмі як такому, ми продаємо часто нарцисів. Це питання знову ж таки якості інформаційного простору країни», — додав він.

Подоляк зазначив, що просто продавати себе, тому що ти хочеш монетизуватись на певному рівні, — це одна справа. Це непрофесійно, але це маленька шкода.

«А інша справа — коли ти досі не можеш змиритись із тим, що ти програв. І для того, щоб якось підсвідомо компенсувати це, ти можеш вдаватися до будь-яких руйнівних інформаційних технологій», — наголосив він.

В "Еспресо" відповіли, що канал ніколи не належав Порошенку. Там називають обмеження мовлення загрозою для євроінтеграції та демократії. Крім того, телеканал зазначає, що заяви Подоляка можуть стати "предметом розгляду правоохоронних органів і РНБО". 

"Заява Подоляка – це підтвердження того, що відключення "Еспресо" з Т2 має політичний характер та є переслідуванням свободи слова в Україні, а жодні законні підстави для цього відсутні...

"Еспресо" вже 2 місяці намагається дізнатися причину незаконного вимкнення каналу з Т2. РНБО та інші державні органи говорять, що не мають до цього жодного відношення. Радник ж голови Офісу президента, який за посадою взагалі не уповноважений давати коментарі з цих питань, пояснює відключення каналу політичними причинами", – наголосила пресслужба телеканалу.  

За матеріалами Бабель, УП.

подоляк цензура медіа

Знак гривні
Знак гривні