Працює «Стугна-П». Як українські військові знешкодили рухому БМП-2 (ВІДЕО)

Військова техніка окупаційних військ Росії була знешкоджена на південному напрямку оборони.

Про це повідомили на сторінці у фейсбук Угруповання військ «Південь», інформує Мілітарний.

Було оприлюднено відповідне відео роботи українського розрахунку протитанкової оборони.

У російську бойову машину піхоти БМП-2 влучила керована ракета вітчизняного протитанкового комплексу «Стугна-П».

Примітно, що БМП доволі швидко рухалася автомобільною дорогою. Весь цей час її у приціл супроводжував оператор українського ПТРК.

Після вибору вдалого моменту, оператор здійснив пуск керованої ракети «Стугна-П» та продовжував тримати у прицільній марці бойову машину російських окупантів.

Через декілька секунд ракета влучила у БМП, що призвело до потужного вибуху та подальшого горіння.

«Стугна-П» — український протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) другого покоління. Розроблений київським конструкторським бюро «Луч».

Комплекс є напівавтоматичним, із системою наведення по лазерному променю. Комплекс може вести вогонь ракетами калібру 130 або 152 мм з різними бойовими частинами, що встановлюються у контейнері.

Нагадуємо, вчора у Генштабі Збройних Сил України заявили про звільнення населеного пункту Миколаївка на Херсонщині. Українські військові повідомили, що під час наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат та відійшов.

Напередодні Збройні Сили України розгорнули контрнаступ в Херсонській області одночасно на декількох напрямках. Метою операції є розділ угруповання противника на кілька частин.

втрати ворога стугна знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні