"Прогризання оборони" з опорою на переважну вогневу міць: військовий експерт пояснює тактику росіян на Луганщині

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков пояснює, що відбулося на найгарячішій ділянці фронту — на луганському напрямку, а саме в районі виступу Сєвєродонецьк — Лисичанськ.

"Є прорив оборони. А є прогризання оборони. От в московитів було саме прогризання нашої оборони в районі Попасної із подальшим розширенням плацдарму, щоб погрожувати трасі Бахмут-Лисичанськ.

При цьому це було прогризання з опорою на вогневу могутність (ракетно-артилерійські війська плюс авіація), де в ворога є перевага, попри допомогу західних партнерів", — каже військовий експерт.

За словами Бєлєскова, те, що наші війська в районі Попасної трималися так довго, зважаючи на перевагу противника в вогневій міці, можна назвати дивом.

"Хочеться сподіватися, що командування прийме і реалізує оптимальне рішення по ситуації на фронті в районі виступу Сєвєродонецьк — Лисичанськ та на флангах, пам’ятаючи про всі ризики", — резюмував експерт.

Також, за словами Бєлєскова, те, що ворог змінив тактику, опираючись більше тепер на вогневу міць РВтА й авіації в рамках спроб прогризти нашу оборону, опосередковано також доводить зменшення потоку фото/відео зі знищеною бронетехнікою Московії в ближньому бою за рахунок різних ПТРК/гранатометів.

хід війни тактика битва за донбас

Знак гривні
Знак гривні