Україна розпочне поетапне будівництво євроколії і приєднається до "митного безвізу" з ЄС

Україна розпочне поетапне будівництво залізничних колій європейського стандарту, щоб з'єднати українську залізницю з європейською. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Liga.net.

Спочатку євроколія з'єднає великі залізничні вузли та великі міста, а потім мережу поступово розширять по всій країні, уточнив прем'єр.

thumb_155330_820_360_0_0_auto.jpg

Засідання уряду. Фото: пресслужба Кабінету міністрів

Також найближчим часом Україна приєднається до європейської конвенції про процедуру спільного транзиту ("митний безвіз"). Цей документ є основою для переміщення товарів між країнами-членами ЄС.

"Ми вже використовуємо відповідну комп'ютеризовану систему NCTS і технічно готові приєднатися до Конвенції. Це дозволить значно прискорити проходження митниці та прискорити потік товарів. Це краща якість митниці та нові можливості для українського бізнесу", – зазначив Шмигаль.

Україна готується також підписати угоду з ЄС щодо лібералізації автомобільних вантажних перевезень. Європейська комісія вже рекомендувала країнам-членам лібералізувати такі перевезення з України. Підписання угоди збільшить можливості транспортування вантажів через західний кордон.

Для збільшення транспортних потоків Україна відкриє два нові пункти пропуску на західному кордоні протягом пів року. Пункти будуть побудовані там, де вже підведено автомобільні дороги або там, де можна оперативно підвести такі дороги.

мита залізниця економіка

Знак гривні
Знак гривні