Росія пробує оточити Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Огляд подій на Східному фронті (КАРТА)

Протягом останніх п’яти днів росіяни не полишали спроби оточити Українське угрупування військ в районі Лисичанська - Северодонецька та наступати у напрямку Слов’янська, але суттєвих успіхів не досягли. Який стан справ на Східному фронті, розбирались ТЕКСТИ.

Росіяни продовжують спроби наступати у напрямку Слов’янська через Довгеньке та Краснопілля - але зупинені на підступах до населених пунктів. Тут позиційні бої твають вже більше двох місяців.

Також наступальні дії проходять в напрямку Лиману та його околиць. Лиман є стратегічним пунктом, адже знаходиться на правому березі Сіверського Донця, як і російські військові. Лиман в подальшому може слугувати одним із основних плацдармів для контрнаступу Українських військ.

На південний захід від Лиману знаходиться містечко Ямпіль та село Озерне. Ямпіль окупований із кінця квітня. Наразі поступають різні дані щодо того, чи змогли росіяни зайняти село Озерне, в будь якому разі переміщення дорогою Лиман - Сіверськ, ускладнене, якщо неможливе.

Чергове форсування Сіверського Донця у росіян не вийшло, але цей напрямок залишається небепечним, адже Сіверськ - один із вузлових пунктів забезпечення Лисичансько - Северодонецького угруповання Українських військ. Тому наступи в цьому напрямку - можливі і скоріше всього будуть здійснені найближчим часом.

Сам Северодонецьк піддається постійним штурмам, але безуспішним. Також бути повідомлення про руйнування мосту між Лисичанськом та Северодонецьком через який проходить забезпечення військ. Мінометний підрозділ, який зруйнував міст був знищений завдяки "допомозі" російських пропагандистів, що "здали" його місцерозсташування у своєму сюжеті.

Зі сторони Попасної росіяни наступають у 3х напрямках, які розходяться. Зокрема це спроби наступу безпосередньо в сторону Бахмуту, наступ на Соледар та на Білогорівку.

Дорога Бахмут - Лисичанськ одна із основних для забезпечення наших військ. І наразі ситуація в цьому напрямку - напружена, але наступ зупинений на підступах до Соледару та Білогорівки. У напрямку Бахмуту противник не просунувся і був зупинений на кордоні Луганської та Донецької областей.

Росіяни перекидають резервні частини на Ізюмський та Попаснянський напрямки для підвищення тиску на Українську оборону та розширення плацдарму на захід від Попасної.

війна Попасна хід війни карта схід

Знак гривні
Знак гривні