З "Азовсталі" вийшли близько 1700 українських військових, – британська розвідка

Згідно з оцінками британської розвідки, на сьогодні з маріупольського металургійного заводу "Азовсталь" вийшли близько 1700 українських військових. Скільки ще бійців залишається на території заводу, невідомо. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Ймовірно, до 1700 українських військових з маріупольського металургійного заводу "Азовсталь" здалися. Невідома кількість українських сил залишається на заводі", – йдеться в повідомленні.

FTL0sBOWIAEqhOj1.jpg

Це фото опублікував у Twitter захисник Маріуполя Дмитро Козацький. "Ну от і все. Дякую з прихисток Азовсталь – місце моєї смерті і мого життя", – написав він.

Аналітики припускають, що після отримання повного контролю над Маріуполем Росія перекине свої сили для посилення операцій на Донбасі.

Британська розвідка вважає, що український спротив в Маріуполі призвів до того, що російські війська в цьому районі мають бути серйозно переоснащені для ефективної передислокації. І це може бути досить тривалим процесом.

"Однак російське командування перебуває під тиском необхідності досягнення оперативних цілей. Це означає, що Росія, ймовірно, швидко перерозподілить свої війська без належної підготовки, що загрожує подальшим виснаженням сил", – зазначають аналітики.

маріуполь війна азовсталь

Знак гривні
Знак гривні