Ідентифіковано підозрюваного у зґвалтуванні жінок на Київщині. Це 20-річний радіотелефоніст з Татарстану РФ (ФОТО)

Військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру у зґвалтуванні жінок під час окупації Київщини, повідомляє Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

"Це вже другий викритий російський ґвалтівник – 20-річний Булат Фассахов – радіотелефоніст гаубичного артилерійського дивізіону 30-ої окремої мотострілецької бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу зс рф. Київська обласна прокуратура спільно з СБУ викрили й повідомили його про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

280680764_371902011639305_6092345399691796840_n.jpg

Підозрюваний у зґвалтуванні Фассахов Булат Лєнарович, 20.11.2001 р.н., уродженець Республіки Татарстан

Нами зібрано достатньо доказів того, що у березні 2022 року він разом і співслужбовцем увірвались до приватного будинку в селі Броварського району. Він наказав спільнику закрити всіх мешканців будинку в підвалі, крім однієї жінки. Залякуючи жертву зброєю та розправою над сім’єю, він її зґвалтував.

Вже за кілька днів воєнний злочин повторився. Цей же військовослужбовець зс рф разом із ще трьома зайшли вже до іншого будинку. Сім’ю вивели на вулицю, залишивши одну жінку, яку по черзі зґвалтували, погрожуючи вбивством", – йдеться у повідомленні.

СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора заочно оголосила Фассахову про підозру щодо порушення законів та звичаїв війни, повідомляє пресслужба СБУ.

Загалом СБУ встановила вже 1140 російських загарбників, які чинили звірства проти мирного населення на Київщині.

сбу воєнні злочини рф армія РФ офіс генпрокурора

Знак гривні
Знак гривні