Путін, схоже, «й гадки не має», що робити з війною в Україні та продемонстрував «легкий блиск відчаю» – CNN

Промова Путіна на параді з нагоди Дня перемоги, коли чимало експертів очікували від президента РФ оголошення наступних, ще радикальніших воєнних кроків, продемонструвала, що Путін, схоже, «й гадки не має», що робити з війною в Україні, пише CNN з посиланням на Twitter аналітика Філліпса О'Брайєна.

«Або він зараз не розуміє реальності ситуації в Україні, або навмисно її ігнорує", – сказав про Путіна Філліпс О'Брайєн, професор стратегічних досліджень в Університеті Сент-Ендрюса у Шотландії.

Перед виступом президента РФ висловлювалися припущення, що Путін може офіційно оголосити війну Україні або наказати про масову мобілізацію російських військ для продовження війни, яка триває вже третій місяць і супроводжується великими втратами російських військ.

Хоча Путін звинуватив НАТО і Захід у тому, що вони змусили його вторгнутися в Україну для захисту російських інтересів, він не запропонував жодного уявлення про те, що вважатиметься перемогою, або як продовжувати війну.

"Без конкретних кроків щодо створення нових сил Росія не зможе вести довгу війну, і годинник починає цокати від провалу їхньої армії в Україні", – сказав О'Брайєн.

Пишучи про промову Путіна, CNN з посиланням на агенцію PA Media також цитує міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, який заявив, що російський президент продемонстрував "легкий блиск відчаю" у своєму виступі.

За словами Путіна, однією з причин російського вторгнення в Україну було те, що "НАТО оточив Росію". Воллес відкинув претензії Путіна.

"Це не оточення, якщо лише 6% вашого сухопутного кордону становлять країни НАТО", – заявив міністр.

"Щодо баз НАТО в Україні, я впевнений, що посол України скаже вам, що в Україні не було жодних баз НАТО. Я думаю, що він вірить у те, у що хоче вірити – з легким блиском відчаю", – сказав Воллес про Путіна.

рашизм путін війна

Знак гривні
Знак гривні