ЗСУ збільшують інтенсивність авіаударів по російських військах

В останні кілька тижнів Повітряні Сили України збільшили кількість авіаударів на підтримку збройних сил країни на тлі заяви міноборони Росії про те, що український повітряний флот наразі виведено з ладу. Про це йдеться у статті видання Defence-blog, пише "Мілітарний".

Спостерігачі фіксують посилення активності Повітряних Сил України у східних та південних регіонах, що зазнають ударів з боку російської армії.

Поки що фотографії та відео, що з’явилися в соціальних мережах за останні кілька днів, підтверджують, що ЗСУ, як і раніше, мають у своєму розпорядженні значну частину своєї бойової авіації: як літаків, так і гелікоптерів.

Українські військові літаки та гелікоптери завдають масованих авіаударів по російських об’єктах із застосуванням авіабомб, ракет, реактивних снарядів.

Крім того, українська бойова авіація бере активну участь у виконанні десантних операцій.

Повітряні Сили Збройних Сил України застосовуюсь по російських військових штурмовики з ракетами калібру 122-мм.

При цьому Міноборони Росії стверджувало, що «велику частину» українського повітряного флоту знищено і практично не залишилося підготовлених українських пілотів першого та другого класу.

Також нещодавно пара Су-27 Повітряних Сил ЗСУ завдали точний бомбовий удар по об’єктах росіян на острові Зміїний.

Західні експерти кажуть, що здатність України продовжувати літати на літаках Повітряних Сил є наочною демонстрацією стійкості країни перед нападом.

Знак гривні
Знак гривні