МВС отримало понад 32 тис. звернень від росіян щодо розшуку своїх військових в Україні

До Міністерства внутрішніх справ України вже надійшло загалом близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів від, зокрема, їхніх родичів, і приблизно 12 тисяч із таких звернень надійшли на "гарячу лінію" довіри відомства.

Про це в ефірі "24 каналу" заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів, передає Цензор.НЕТ.

"Була велика масовість десь на початку березня (коли у МВС дзвонять родичі російських солдатів щодо їхнього розшуку, – ред.), а наразі це вже більш така звичайна ситуація. Дійсно, ми отримали десь 12 тисяч звернень, навіть, можливо, більше, на нашу лінію довіри, яка якраз була створена саме для російських громадян, і понад 20 тисяч (цих звернень. – ред.) ми отримали з такого спецбота від телеграм-каналу "Ищи своих", – уточнив Андрусів.

Відповідаючи на питання, що росіяни запитують у МВС і що вони хочуть від представників української влади, він зазначив, що ці особи залишають контакти своїх солдатів – чоловіків, синів, яких вони шукають і щодо яких у них немає жодної інформації.

"Ми навіть телефонуємо часто і питаємо, чому, наприклад, ви це пишете, чому ви не можете своїх розпитати, – і вони кажуть, що їм брешуть. Тобто є там таке розуміння. І враховуючи такі обсяги (звернень. – ред.), то я думаю, що насправді це розуміння дуже сильно росте у РФ, просто це не виказується, тобто так само як й у Радянському Союзі", – сказав радник міністра.

втрати ворога армія РФ війна

Знак гривні
Знак гривні