ЗСУ переходять до контрнаступу на Харківському та Ізюмському напрямках, – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний повідомив про перехід сил оборони України до контрнаступу на Харківському та Ізюмському напрямках.

Про це він заявив під час телефонної розмови із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

"Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках", – йдеться у повідомленні.

Водночас голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляє, що, попри те, що ЗСУ відтіснили ворога від міста на північному напрямку, російські війська і далі тероризують мирне населення.

"Ці удари не є прицільними, окупант вражає житлові масиви, тим самим завдаючи шкоди саме цивільним. Може «прилетіти» в будь-який район, до будь-якого подвір’я, на будь-який дитячий майданчик. Ворог продовжує обстріл із РСЗВ та артилерії. Протягом доби постраждали П’ятихатки, селище Жуковського, Салтівка, Північна Салтівка.

Найгарячішою точкою Харківщини залишається Ізюмський напрямок. Там ворог постійно намагається атакувати позиції наших ЗСУ зокрема, під містом Барвінкове, але зазнає значних втрат.

Крім того, вчора ворог намагався атакувати позиції ЗСУ по Вовчанському напрямку – так само зазнав поразки", – описав поточну ситуацію на Харківщині Синєгубов.

залужний харківщина зсу контрнаступ

Знак гривні
Знак гривні