Російські пропагандисти показали обстріли українських позицій на Донбасі. Але наші укріплення їм не зруйнувати

Російські пропагандисти оприлюднили у сепаратистському телеграм-каналі відео з підписом "артилерія армії ДНР знищує українські позиції на донецькому напрямку". Військовий експерт Rob Lee прокоментував поширене відео, давши оцінку зусиллям російської артилерії. На самому відео не видно особливого успіху російської арти, але воно дає часткове уявлення, як зараз ведуться бої на Донбасі.

"Виникало питання, чи не зазнала Росія надто великих втрат у своїх маневрових частинах за перші 6 тижнів, щоб усе ще бути в змозі провести успішний наступ на Донбасі та утримати райони Херсона та Харкова. Ці втрати можна компенсувати лише артилерією.

Відео, що показує удари російської артилерії по українській оборонній позиції у Донецьку. Позиція бачиться добре укріпленою, а солдати, ймовірно, перебувають під землею. Незрозуміло, чи ці удари є особливо ефективними без наземного штурму.

В Україні було 7 років на зміцненні позицій в цьому районі. Самих по собі 152-мм гаубичних снарядів не буде достатньо для боротьби з такими опорними пунктами, а українські ПВО, схоже, не дозволяють Росії точно націлити тупі бомби на ці позиції", – зазначив експерт.

Детальніше про хід битви за Донбас читайте тут

артилерія битва за донбас армія РФ війна

Знак гривні
Знак гривні