Міноборони Білорусі оголосило про раптову перевірку сил реагування

Пресслужба міноборони Білорусі заявила про "раптову перевірку" білоруських сил реагування. За даними Генштабу ЗСУ, у Білорусі розпочав рух із пункту дислокації ракетний дивізіон, повідомляє Liga.net.

У МО Білорусі заявили, що під час "раптової перевірки" білоруські військові відпрацюють приведення в бойову готовність, марш у визначені райони та виконання навчально-бойових завдань. Там додали, що військові діятимуть "на незнайомих ділянках місцевості в умовах обставин, що швидко змінюються".

Відомство країни, яка дала Росії плацдарм для нападу та обстрілів України, стверджує, що заходи "не несуть загрози" для сусідніх країн та європейської спільноти.

Там також додали, що заплановано переміщення значної кількості військової техніки, можуть бути завантажені дороги.

У Генштабі ЗСУ за годину до анонсу міноборони РБ повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи армії Білорусі прикривають кордон з Україною у Брестській та Гомельській областях.

Водночас у ГШ додали, що для перевірки готовності один ракетний дивізіон 465-ї ракетної бригади Білорусі переміщується з пункту постійної дислокації до району призначення.

Нагадаємо, ГУР МОУ повідомляло, що для приховування інформації про пересування російських окупаційних військ територією РБ, білорусам вимикають інтернет.

окупанти білорусь війна

Знак гривні
Знак гривні