InformNapalm встановили дані розвідників 64-ї ОМСБр ВС РФ, що вчиняла воєнні злочини на Київщині

Волонтери InformNapalm встановили дані розвідників 64-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ (в/ч 51460), яка вчиняла військові злочини на Київщині, опублікувавши відповідне OSINT-розслідування.

«Відправною точкою цього OSINT розслідування стали фотоматеріали, передані волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm співробітниками силових структур України для вивчення та проведення дорозвідки. До нас звернулися за допомогою для проведення OSINT щодо військових злочинців.

У середині квітня ми отримали для вивчення понад 13 Гб фото та відео, скопійовані зі смартфона російського військовослужбовця, який знайшли українські військові у місті Буча наприкінці березня 2022 року. Як вдалося встановити волонтерам, цей смартфон належав контрактнику роти глибинної розвідки розвідувального батальйону 64-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 51460, сел. Князе-Волконське Хабаровський край) 35-ї армії ВПО ЗС РФ сержанту Петру Захарову.

64.jpg

Більшість пам'яті смартфона була заповнена інтимними фотографіями російського контрактника та його дружини, але серед цього сміття були й корисніші матеріали. Зокрема, групові фотографії однополчан Захарова, а також деякі службові документи, меншу частину яких ми наведемо як доказ. Саме ці фотографії допомогли нам встановити його колег, які у березні 2022 року так само перебували в Київській області України та мають безпосередній стосунок до воєнних злочинів, скоєних у Бучі, Гостомелі та Ірпені.

По фото та відео нам вдалося встановити понад 100 військовослужбовців цієї бригади. Обсяг даних дуже великий, тому першому етапі ми публікуємо імена перших 50 російських військових розвідбатальйону й управління 64-й ОМСБр. У тому числі настановні дані п'ятьох відповідальних офіцерів цього військового з'єднання, які займаються військовими розвідниками", – йдеться у матеріалі.

Повний текст розслідування читайте за посиланням.

бучанська різанина воєнні злочини рф розслідування

Знак гривні
Знак гривні