Українські військові проводять успішні локальні контратаки у Херсонській області – ISW

Українські військові за минулу добу завдяки контратакам відвоювали територію на північ від Херсона та на захід від Ізюма. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Хоча ці контратаки навряд чи переростуть у більший контрнаступ у найближчому майбутньому, але вони підривають зусилля Росії щодо повного захоплення Херсонської області

«Російські сили, як і раніше, не досягли великих успіхів у розрізнених, дрібномасштабних атаках на сході України. Українські сили успішно зупиняють спроби Росії обійти українські оборонні позиції навколо Ізюма, а російські сили намагаються завершити тактичне оточення. Локальні українські контратаки в Херсонській області навряд чи переростуть у більший контрнаступ у найближчому майбутньому, але вони підривають зусилля Росії щодо повного захоплення Херсонської області та, ймовірно, виснажують російську бойову міць, яка інакше могла б підтримати основні зусилля Росії на сході України», – повідомляють аналітики.

«Російські атаки на сході України за останні 24 години практично не дозволили захопити додаткових територій. Російські сили готуються до нових атак із метою захоплення всієї Херсонської області на півдні України після незначних втрат за останні 48 годин», – йдеться у звіті.

Аналітики наголошують, що вчорашні удари Росії по транспортній інфраструктурі України покликані перешкодити підкріпленням та логістиці. Крім того, можливо, росіяни таким чином хотіли продемонструвати здатність вражати цілі на Заході Україні та зірвати постачання західної допомоги.

Аналітики ISW додали, що за останню добу російські війська відновили атаки на маріупольський металургійний комбінат «Азовсталь». Але якщо вони відновлять великі наземні штурми, то зазнають великих втрат.

1.png

стратегія росія тактика війна

Знак гривні
Знак гривні