Українська оборона Маріуполя виснажила багато російських підрозділів і знизила їхню боєздатність – розвідка Великої Британії

Росія досягла незначних успіхів у деяких областях з того часу, як зосередила свою увагу на повній окупації Донбасу. Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

У новому звіті зазначається, що без достатніх засобів тилового та бойового забезпечення Росія ще не досягла значного прориву.

«Рішення Росії осадити, а не атакувати маріупольський сталеливарний завод «Азовсталь», означає, що багато російських підрозділів залишаються закріпленими в місті й не можуть бути передислоковані. Українська оборона Маріуполя також виснажила багато російських підрозділів і знизила їхню боєздатність», – повідомляє Міноборони.

У звіті також говориться, що російське МО запропонувало, щоб компенсаційні виплати сім'ям загиблих військовослужбовців контролювали військові, а не цивільні чиновники. Ймовірно, це відображає бажання приховати від місцевого населення справжні масштаби втрат.

стратегія війна розвідка росія тактика маріуполь

Знак гривні
Знак гривні