Керівництво армії РФ завершує визначення місць для завдання головних ударів – Міноборони

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що росіяни завершують визначати пріоритетні місця для завдання головних ударів.

"Керівництво російської армії завершує визначення вигідних місць для завдання головних ударів. Про це свідчать способи вогневого ураження, форма побудови бойових порядків, ешелонування військ противника та безперервні наступальні дії на окремих напрямках.

Найбільша активність окупантів спостерігається в напрямку Ізюм – Барвінкове, в районі вузлової залізничної станції “Попасна”, Сєверодонецького урбанізованого району, міста Маріуполя та на ділянці дороги Запоріжжя – Донецьк" – йдеться у повідомленні.

Також, описуючи поточну ситуацію, Мотузяник поінформував, що російські окупанти застосовують тактику терору проти українських громадян, включно з вбивствами, тортурами, переслідуванням представників місцевого самоврядування та священнослужителів, захопленням (під виглядом “націоналізації”) місцевих підприємств, блокуванням маршрутів евакуації та гуманітарної допомоги.

"Противник здійснює підготовку до проведення т.зв. референдуму з приєднання окупованих територій у Херсонській та Запорізькій областях до РФ. З цією метою триває активна інформаційна кампанія на підконтрольних територіях. Для поповнення втрат в особовому складі здійснюється підготовка до мобілізації у Херсонській та Запорізькій областях. Окупаційні війська блокують виїзд з окупованих територій місцевого населення, зокрема чоловіків призовного віку", – розповів речник Міноборони.

окупанти терор війна наступ на сході

Знак гривні
Знак гривні