Франція постачить Україні САУ Caesar і протитанкові ракети Milan, – Макрон

Франція постачить Україні партію протитанкових ракет Milan і самохідні артилерійські установки Caesar.

Про це сказав президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю Ouest-France, пише "Європейська правда".

На запитання про те, чи нарікають критики на недоліки в постачанні озброєнь Німеччиною та Францією, Макрон відповів, що позавчора говорив на цю тему з канцлером Олафом Шольцем.

"Ми, як і раніше, постачаємо значну кількість обладнання, від Milan до Caesar, у тому числі кілька видів зброї. Я думаю, що ми маємо продовжувати йти цим шляхом. Але при цьому є червона лінія, яка полягає у тому, щоб не вступати у війну", – сказав він.

Досі Франція мовчала про вміст своїх військових постачань Україні. Щодо ракет Milan, то раніше про можливість їх постачання говорили окремі французькі політики, а ось інформація про постачання САУ Caesar з'явилася вперше.

САУ Caesar – французька колісна 155 мм самохідна гармата розробки GIAT Industries, описує деталі зброї "Мілітарний". Серійно виробляється з 2007 року. В армію Франції було постачено 72 одиниці. Довжина ствола – 52 калібри. Возимий боєзапас – 18 снарядів. Скорострільність – 6 пострілів за хвилину. Caesar здатний використовувати всю номенклатуру натівських 155-мм артснарядів. Як шасі САУ для французької армії використовується Renault Sherpa 5 6×6.

франція зброя війна

Знак гривні
Знак гривні