Норвегія передала Україні 100 ПЗРК "Містраль"

Уряд Норвегії передав на озброєння України понад 100 переносних зенітно-ракетних комплексів "Містраль", – заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам

"Конфлікт в Україні може бути тривалим, і країні потрібна  міжнародна підтримка, щоб протистояти російській агресії. Тому уряд вирішив передати Україні систему протиповітряної оборони "Містраль", – каже міністр оборони Бьорн Арільд Грам.

Міністр наголосив, що ПЗРК "Містраль" – це ефективна зброя, яка застосовувалася у ВМС і яка буде дуже корисною в боротьбі з ворогом.

"Зараз уряд дарує Збройним силам України  близько 100 ракет протиповітряної оборони "Містраль". Зброя вже прямує до України", – заявив міністр оборони Норвегії.

Україні передають фактично увесь запас норвезьких "Містралів". Їх планували замінювати на інше озброєння, тому для спроможностей збройних сил це не матиме наслідків, пояснили у Міноборони. У Норвегії вони використовувалися на есмінцях і корветах.

"Ці ракети поступово знімаються з озброєння Збройних сил Норвегії, але все одно це сучасна та ефективна зброя… Інші країни також надавали схожі системи", – зазначив Грам.

"Містралі" використовуються у низці країн та доступні і як портативна зброя, і для використання з пускових установок на транспортних засобах, кораблях та гелікоптерах. Дальність враження цілей – до 6 кілометрів. Зброя передбачена для використання проти літаків та гелікоптерів, які рухаються на малій висоті.

1.webp

підтримка зсу містраль війна

Знак гривні
Знак гривні