AeroVironment передає українським військовим понад 100 безпілотних систем Quantix Recon

Американська компанія AeroVironment, яка відома своїми військовими безпілотниками, передає 100 безпілотних авіаційних систем Quantix Recon Міністерству оборони України та Силам територіальної оборони. Про це повідомили на офіційному сайті компанії і у твіттері.

Безпілотник Quantix Recon може літати непоміченим для противника і не піддаватися впливу радіочастотних перешкод. Це забезпечить точну і швидку розвідку віддалених та недоступних районів поля бою.

Використовуючи оперативні розвідувальні дані, які зібрані Quantix Recon, оператори можуть проводити швидке планування місії.

Президент і головний виконавчий директор компанії Вахід Навабі відзначив: «AeroVironment має честь підтримувати народ України»

Гібридний безпілотник Quantix Recon спроможний вирішувати розвідувальні завдання швидко, автономно та з можливостями «зору» навіть через рослинні хащі. Цей БПЛА простий у використанні, повністю автоматизований і запускається без рук.

Унікальна гібридна конструкція безпілотника Quantix Recon поєднує переваги вертикального злету і посадки з дальністю, швидкістю та ефективністю безпілотного літального апарату з фіксованим крилом. Він стартує вертикально з будь-якого майданчика, навіть поміж будівлями чи деревами. Потім безпілотник переходить у горизонтальній політ. Приземлення у визначену точку – також вертикально.

За 45 хвилин польоту (це визначається можливостями акумулятора) Quantix Recon здатний провести докладне обстеження до 1,6 квадратних кілометрів або 20 лінійних кілометрів. Режими автоматичного польоту користувач може обрати заздалегідь – або за маршрутом, або навколо конкретних об’єктів чи площ.

На відміну від звичайної камери, багатоспектральна дозволяє отримати унікальні зображення як площі, так і конкретного об’єкта на цій площі. Зокрема — зелений танк у зелених хащах при роботі кольорової камери оператор може і не побачити. А гіперспектральна камера одразу виявить і виділить танк серед зелені.

Безпілотник може проводити розвідувальні операції у режимі, коли він є абсолютно нечутливий для впливу ворожих систем радіоелектронної боротьби. Адже радіочастотний безшумний режим Quantix Recon дозволяє йому виконувати місії непоміченим.

підтримка зсу безпілотники війна

Знак гривні
Знак гривні