Журналісти ідентифікували російського військового та його дружину, яка радила йому ґвалтувати українських жінок

З початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну з’являється багато свідчень про сексуальне насильство з боку російських військових щодо українських громадян.

12 квітня СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона, сміючись, заохочує чоловіка «ґвалтувати українських баб».

Журналісти«Схем» спільно з російською редакцією Радіо Свобода встановили фігурантів розмови. Чоловік – в минулому строковик Росгвардії, також служив у полку, який брав участь в окупації Криму Росією. З початком повномасштабного наступу на Україну вторгся на Херсонщину.

Як вдалося дізнатися «Схемам», російський військовий, якому його власна дружина «дозволила» ґвалтувати «українських баб», на момент дзвінка перебував на Херсонщині. Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників. Це дозволило їх ідентифікувати.

Як з'ясували журналісти Радіо Свобода, два цих номери використовувалися під час реєстрації двох акаунтів у соціальній мережі «ВКонтакте». Це – 27-річний Роман Биковський та його дружина – Ольга Биковська, у дівоцтві – Пінясова. Обидва – родом з Орловської області РФ.

Повне розслідування про родину Биковських і про те, як журналісти намагалися поспілкуватися з ними, можна прочитати тут.

сексуальне насильство війна воєнні злочини рф розслідування

Знак гривні
Знак гривні