На російському флагмані "Москва" вчора сталася пожежа. Ймовірно, влучив український "Нептун"

Напередодні ввечері російський флагман "Москва", який в перший день повномасштабної війни атакував Зміїний, горів.

13 квітня голова Одеської ОВА повідомив, що українськими протикорабельними ракетами "Нептун" вразили ракетний крейсер "Москва" Чорноморського флоту РФ.

Міноборони Росії підтвердило, що ракетний крейсер "Москва" горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь "здетонував боєзапас".

"Внаслідок пожежі на ракетному крейсері "Москва" здетонував боєзапас, корабель отримав серйозні пошкодження. Екіпаж повністю евакуйовано, причини пожежі встановлюються".

Міністерство оборони України та Генеральний штаб ЗСУ офіційно не підтверджують і не спростовують, що ворожий корабель був знищений силами оборони України. За неофіційними коментарями, “Москва” потоплена внаслідок двох влучень береговим комплексом РК-360МЦ “Нептун”, що стоїть на бойовому чергуванні ЗСУ. Крейсер “Москва” був найбільшим і найпотужнішим бойовим кораблем на Чорному морі. Після виведення його з ладу, сумарний залп крилатих ракет морського базування РФ на Чорному морі зменшився з 72 до 56. Втрата “Москви” різко послабила передусім протиповітряну оборону корабельного угруповання противника.

Москва.jpg

війна нептун чорноморський флот москва корабель

Знак гривні
Знак гривні