Відмови, переховування та самокаліцтва: ГУР МОУ розповіло про мобілізацію у Росії

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про "успіхи" мобілізації у Росії.

"Підрозділ російських спецпризначенців, що має досвід бойових дій в Сирії, у повному складі відмовився брати участь у подальших спробах штурму Маріуполя. У боях проти ЗСУ з 2 по 4 квітня цей підрозділ втратив близько 30 військовослужбовців. Відтак, надалі спецпризначенці вирішили не випробовувати долю.

Останні дані щодо відбору на військову службу у РФ свідчать про низький рівень зацікавленості росіян у службі за контрактом. Згідно зі звітом про результати рекрутингу в місті Єкатеринбург, навіть на розмову щодо можливості підписання контракту погодилося менш як 1% громадян, що перебувають у запасі.

З 397 кандидатів тільки двоє дали згоду на співбесіду. Відмовились – 52, не вийшли на зв'язок – 203, робота щодо 140 кандидатів ведеться" – йдеться у повідомленні. (Зі звітом про результати рекрутингу в місті Єкатеринбург можна ознайомитися тут).

Розвідка відзначає вкрай низький моральний стан уже мобілізованих. Зокрема, 7 березня з Новоайдарської поліклініки в напрямку Луганська було відправлено два автобуси ПАЗ із пораненими військовослужбовцями РФ. "Відзначається, що переважна більшість з них мають поранення ніг. За висновками лікарів – найімовірніша причина цих поранень – самокаліцтва з метою уникнення повернення в зону бойових дій", – інформують у ГУР МОУ.

війна мобілізація РФ розвідка

Знак гривні
Знак гривні