Підчистка доказів. Росіяни спочатку хизувалися ударом по Краматорську, а потім намагалися приховати свідчення своїх звірств

8 квітня Росія обстріляла залізничний вокзал Краматорська. Є інформація про десятки загиблих та поранених.

Журналіст Денис Казанський повідомив, що відразу після удару по вокзалу Краматорська, росіяни похвалилися цим "подвигом" у соцмережах. Вони вважали, що завдали удару по українських військових. Повідомлення про це розмістив популярний телеграм-канал "Силовики", а репост на свій канал "Русский тарантас" зробив російський пропагандист Дмітрій Стешин.

"Як тільки стало відомо, що удар припав не по ЗСУ, а по мирних громадянах, пости відразу почали терти й видаляти. Так само було і зі збитим "Боїнгом" у 2014-му році. Спочатку вихвалялися, що збили український літак. Потім поспіхом терли свої ж сюжети."

1.jpg

Водночас УНІАН повідомляє, що російське державне ЗМІ "РІА "Новости" запостило інформацію про вибух у Краматорську зі звинуваченням на адресу ЗСУ о 10:25, хоча перші повідомлення в чатах з'явилися приблизно о 10:30, що підтверджують більшість людей. Також на скріні написано, що у Twitter повідомлення було викладено через TweetDeck. Цей сервіс використовується для надсилання відкладених постів. А це означає, що вони заздалегідь підготували текст для посту.

росіяни війна краматорськ злочини

Знак гривні
Знак гривні