Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів Bushmaster (ФОТО)

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії Василь Мирошниченко у себе на сторінці в фейсбук повідомив про нову партію допомоги від Австралії.

Зокрема, Австралія передає 20 бронетранспортерів Бушмастер ціною 50 мільйонів австралійських доларів (38 мільйонів американських доларів).

"Австралійські спеціалісти з питань нацбезпеки мені кажуть, що це було найшвидше рішення про виділення військової допомоги в історії країни. 31.03 Президент Володимир Зеленський звернувся до парламенту із промовою та попросив бронетранспортери Бушмастер. Наступного ранку Прем’єр-Міністр Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати. За українським часом усе відбулося в один день. Зранку попросив і до кінця дня уже було погодження", – зазначив посол.

Bushmaster – це австралійський колісний повнопривідний панцирний транспортер. Він був створений для використання в пустельних районах Австралії, може перевозити дев'ять солдатів із запасами їжі та патронів на три дні автономного опору. Bushmaster не призначений для безпосередньої участі на полі бою, а лише для транспортування військовослужбовців у район виконання завдання, проте бронемашина має захист від мін та засідок.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

зсу австралія війна допомога

Знак гривні
Знак гривні