Німецька розвідка перехопила розмови російських окупантів про злочини в Бучі – Der Spiegel

Російські солдати обговорювали свої звірства проти мирного населення в Бучі по радіо, частину радіотрафіку перехопила Федеральна служба розвідки Німеччини BND. Про це повідомляє Spiegel, передає Укрінформ.

У перехопленому радіозв'язку йшлося про вбивства мирних жителів у Бучі, деякі радіоповідомлення можна співвіднести з трупами, які всі бачили на фотографіях з міста. Зокрема, в повідомленні по радіо один солдат сказав іншому, що він та його колеги збили велосипедиста. Зображення трупа на велосипеді облетіло світ. В іншому радіоповідомленні чоловік сказав: спочатку розпитуйте солдатів, а потім стріляйте в них.

Це є новими доказами звірств загарбників у Бучі. Про них BND уже поінформувала відповідні органи німецького Бундестагу.

Перехоплені BND записи свідчать про те, що звірства не були ані випадковими діями, ані діями окремих солдатів, які вийшли з-під контролю. Скоріше вбивство мирних жителів стало частиною норми російських військових операцій, можливо, частиною стратегії Путіна. Йдеться про те, щоб поширити страх і терор серед мирного населення та задушити опір.

У матеріалі також вказано, що ключову роль у звірствах відіграли російські найманці, як-от «група Вагнера», які вже відзначилися своєю особливою жорстокістю у Сирії.

бучанська різанина російсько-українська війна воєнні злочини

Знак гривні
Знак гривні